La marca i imatge
PDF Imprimeix Correu electrònic

La marca

 

 


Per trobar la marca ens vam focalitzar en la diferenciació de la DOP Pera de Lleida respecte a la seva competència, i Edenia va sorgir gairebé de manera espontània des del principi.

Ningú en el sector fructícola s’havia atrevit fins ara a fer de la fruita un premi. Havíem de fer que el nom induís la gent a tastar la fruita. Sabíem que els tindríem fidelitzats quan la provessin.

Volíem que la tastessin: volíem fer una marca sexy.

Marc Lite i Anton Pinyol

 

La imatge

El jardí de l’Edèn és el que tothom coneix com el lloc on es originar la vida i on va tenir lloc el pecat original que, com a tal, ens va fer mortals.

Aquest succés, en el qual Adam i Eva són “culpables”, és la font d’inspiració per a la imatge gràfica.

El nom EDENIA surt de la idea de localitzar simbòlicament, sobre el terreny, el lloc d’on prové la fruita del paradís (l’Edèn).

 

El concepte gràfic

 

Està format per una tipografia d’estil modern i de fàcil lectura.

La il·lustració de la fruita (pera, poma...) d’estil simplista facilita i descriu el motiu de la marca.

La forma mòrbida que engloba la marca està inspirada per l’aplicació de més ús, l’sticker a la peça de fruita, i li atorga solidesa i un cert dinamisme.

La combinació de colors (verd, morat, blanc), colors vius i complementaris, reforça una imatge gràfica actual, propera i recordable.

 

La imatge de comunicació

Per rebaixar de contingut el sentit marcadament oníric, la proposta gràfica es recolza i complementa en origen amb una imatge de consum suggestiva i empàtica, on es manifesta en clau d’humor la competència per gaudir de la fruita del paradís.

Aquesta imatge ens ajudarà a posicionar i fixar els objectius de visibilitat de la marca cap a un públic que busca l’excel·lència i la diferenciació.

Jordi Massip, dissenyador