• EDENIA, EL SABOR DEL PARADÍS Et garantim que la pera Edenia és la més sucosa del mercat, la pera amb més sabor
    (Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida).
  • LLIMONERA AMB PERSONALITAT

    Dolça i granulosa al paladar

  • BLANQUILLA LA MÉS SUCOSASucosa, fundent i refrescant

  • CONFERENCE MOLT CRUIXENTFina, sucosa i dolça, amb un regust refrescant

  • Les tres varietats El rebost d'Europa. Una de cada dos peres que es produeix a l'Estat espanyol procedeix de Lleida

  • Registra't I et farem arribar receptes, curiositats i informació nutricional de la pera EDENIA
El sabor del paradís
El sabor del paradís
PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Les particularitats de l’entorn natural de la zona geogràfica delimitada determinen les característiques de la pera edenia:

 

 

DOLÇOR

Aquesta característica ve donada pels múltiples condicionants als quals està sotmès el conreu a la zona delimitada. L’àmbit geogràfic de la DOP Pera de Lleida és una zona d’un gran estrès tèrmic i hídric causat per unes altes temperatures i un gran nombre d’hores d’insolació que, juntament amb una pluviometria escassa i una tipologia de sòls poc profunds i fins, conferereixen al cultiu una major capacitat per sintetitzar sucres.

COLORACIÓ DE L'EPIDERMIS

L’orografia de la zona i la proximitat al litoral mediterrani asseguren un elevat nombre d’hores de sol a la zona delimitada, fet fonamental per tal que l’epidermis del fruit transformi més fàcilment la clorofil·la i dauri l’epidermis de la pera, que agafa així una coloració més groguenca o una tonalitat propera a un verd més clar.

 

FORMA DEL FRUIT

La posició de la zona delimitada, pel que fa a altitud i latitud (meridional), fa que els fruits presentin una forma arrodonida.

 

RUSSETING (en la varietat conference)

Les precipitacions al llarg de la primavera i de l’estiu són extremadament escasses. Aquest fer repercuteix directament en la quantitat de russeting que es produeix sobre les peres de la varietat conference, així com en la seva uniformitat i rusticitat.

 

Vols gaudir d'una experiència única?

        La pera edenia és extremadament dolça.

        Aprèn a gaudir-ne segons el teu paladar.

 

Nosaltres et recomanem que deixis la pera de 3 a 4 dies en una fruitera a temperatura ambient i aconseguiràs una textura fundent i una dolçor més intensa. Si t’agrada més que la fruita sigui cruixent, la pots consumir ara mateix perquè et garantim els continguts en sucres a cada peça.