• EDENIA, EL SABOR DEL PARADÍS Et garantim que la pera Edenia és la més sucosa del mercat, la pera amb més sabor
    (Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida).
  • LLIMONERA AMB PERSONALITAT

    Dolça i granulosa al paladar

  • BLANQUILLA LA MÉS SUCOSASucosa, fundent i refrescant

  • CONFERENCE MOLT CRUIXENTFina, sucosa i dolça, amb un regust refrescant

  • Les tres varietats El rebost d'Europa. Una de cada dos peres que es produeix a l'Estat espanyol procedeix de Lleida

  • Registra't I et farem arribar receptes, curiositats i informació nutricional de la pera EDENIA
EDENIA El sabor del paradís

 

Les particularitats de l’entorn natural de la zona geogràfica delimitada determinen les característiques de la pera edenia:

 

 

DOLÇOR

Aquesta característica ve donada pels múltiples condicionants als quals està sotmès el conreu a la zona delimitada. L’àmbit geogràfic de la DOP Pera de Lleida és una zona d’un gran estrès tèrmic i hídric causat per unes altes temperatures i un gran nombre d’hores d’insolació que, juntament amb una pluviometria escassa i una tipologia de sòls poc profunds i fins, conferereixen al cultiu una major capacitat per sintetitzar sucres.

COLORACIÓ DE L'EPIDERMIS

L’orografia de la zona i la proximitat al litoral mediterrani asseguren un elevat nombre d’hores de sol a la zona delimitada, fet fonamental per tal que l’epidermis del fruit transformi més fàcilment la clorofil·la i dauri l’epidermis de la pera, que agafa així una coloració més groguenca o una tonalitat propera a un verd més clar.

 

FORMA DEL FRUIT

La posició de la zona delimitada, pel que fa a altitud i latitud (meridional), fa que els fruits presentin una forma arrodonida.

 

RUSSETING (en la varietat conference)

Les precipitacions al llarg de la primavera i de l’estiu són extremadament escasses. Aquest fer repercuteix directament en la quantitat de russeting que es produeix sobre les peres de la varietat conference, així com en la seva uniformitat i rusticitat.

 

Vols gaudir d'una experiència única?

        La pera edenia és extremadament dolça.

        Aprèn a gaudir-ne segons el teu paladar.

 

Nosaltres et recomanem que deixis la pera de 3 a 4 dies en una fruitera a temperatura ambient i aconseguiràs una textura fundent i una dolçor més intensa. Si t’agrada més que la fruita sigui cruixent, la pots consumir ara mateix perquè et garantim els continguts en sucres a cada peça.